Eerste Editie Nieuwe Normbedragen

Nieuwe normbedragen is in 2018 voor het eerst verschenen als download in pdf verkrijgbaar via de webwinkel van het ncfi. Hieronder volgt het voorwoord ter illustratie. Vanaf 2021 zal deze uitgave alleen in website vorm (gratis) beschikbaar zijn.

nieuwe normbedragen 2018
Nieuwe normbedragen 2018

Dit is de eerste editie van de periodieke uitgave Nieuwe Normbedragen.

Het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (ncfi) is uitgever van websites met concrete informatie over persoonlijke financiën die zijn samengebracht onder haar portaal ncfi.nl. Sinds 2007 kunt u op betaaldata.nl vinden wanneer allerlei inkomsten worden bijgeschreven, in 2009 is daar incassodata.nl bij gekomen voor huishoudelijke uitgaven. De website PensioenVerzekeraars.nl is een speciale site waar informatie over zowel de opbouwfase als de uitkeringsfase van werkgeverspensioenen en aanvullende pensioenverzekeringen is te vinden. Het publiceren van Nieuwe Normbedragen past bij het ncfi omdat normbedragen net als betaaldata of incassodata ieder jaar wijzigen en deze informatie veel gezocht wordt. Het is daarom voor u wel zo makkelijk om een naslagwerk te hebben waar alle wettelijke normbedragen van de diverse overheidsinstellingen snel en makkelijk in terug te vinden zijn. Tot op heden was deze informatie diffuus verspreid of verstopt in wetteksten, nota’s en brieven – en een veelvoud aan publieke en private websites. Hoewel het in het publiek belang is dat deze informatie accuraat, actueel en toegankelijk is, ontvangt het ncfi geen subsidie. Daarom vragen wij een kleine bijdrage voor het bundelen, actualiseren en publiceren van deze informatie. Deze en volgende edities worden beschikbaar gesteld en toegankelijk gemaakt via de webwinkel van het ncfi, en zijn direct bereikbaar via het webadres www.normbedragen.nl.

Redactie Nieuwe Normbedragen
Nederlands Centrum voor Financiële Informatie
www.ncfi.nl

Wijzigingen tweede druk
In deze tweede druk van de 2018 editie zijn diverse tabellen met normbedragen toegevoegd. Er hebben geen inhoudelijke correcties plaatsgevonden ten opzichte van de eerste druk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.