Tweede editie Nieuwe Normbedragen

Dit is het voorwoord van de tweede editie van Nieuwe Normbedragen (2019). De voorloper van deze website. De normbedragen werden als download aangeboden via het ncfi tegen een kleine vergoeding, maar vanaf 2020 zullen deze (gratis) op deze website worden gepubliceerd.

normbedragen 2019
Nieuwe normbedragen 2019, uitgave van het ncfi. Vanaf 2020 integraal op normbedragen.nl

Dit is de tweede editie van de periodieke uitgave Nieuwe Normbedragen. Het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (ncfi) is uitgever van websites met concrete informatie over persoonlijke financiën die zijn samengebracht onder haar portaal ncfi.nl. Sinds 2007 kunt u op betaaldata.nl vinden wanneer allerlei inkomsten worden bijgeschreven, in 2009 is daar incassodata.nl bij gekomen voor huishoudelijke uitgaven. De website PensioenVerzekeraars.nl is een speciale site waar informatie over zowel de opbouwfase als de uitkeringsfase van werkgeverspensioenen en aanvullende pensioenverzekeringen is te vinden. Het publiceren van Nieuwe Normbedragen past bij het ncfi omdat normbedragen net als betaaldata of incassodata ieder jaar wijzigen en deze informatie veel gezocht wordt. Het is daarom voor u wel zo makkelijk om een naslagwerk te hebben waar alle wettelijke normbedragen van de diverse overheidsinstellingen snel en makkelijk in terug te vinden zijn. Tot op heden was deze informatie diffuus verspreid of verstopt in wetteksten, nota’s en brieven – en een veelvoud aan publieke en private websites. Hoewel het in het publiek belang is dat deze informatie accuraat, actueel en toegankelijk is, ontvangt het ncfi geen subsidie. Daarom vragen wij een kleine bijdrage voor het bundelen, actualiseren en publiceren van deze informatie. Deze en volgende edities worden beschikbaar gesteld en toegankelijk gemaakt via de webwinkel van het ncfi, en zijn direct bereikbaar via het webadres

Noot bij deze uitgave:
Deze eerste versie van de Nieuwe Normbedragen 2019 zal in de komende maanden verder worden bijgewerkt met als doel ook alle normbedragen voor de tweede helft van 2019 op te nemen. U ontvangt t.z.t. ook de laatst bijgewerkte versie als naslagwerk voor het kalanderjaar 2019 op het emailadres dat u bij uw bestelling heeft opgegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.