nieuwe normbedragen

Nieuwe Normbedragen 2021

Tot 2019 werden Nieuwe Normbedragen in een pdf-bestand door het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NCFI), uitgever van websites met concrete informatie over persoonlijke financiën, aangeboden. Sinds 2020 publiceert het ncfi de nieuwe normbedragen gratis via deze site normbedragen.nl.

Het idee voor deze nieuwe site voor het publiceren van normbedragen ontstond bij het invullen van de rekening en verantwoording voor de rechtbank die familiebewindvoerders moeten invullen. Om te weten of er geen gekke (te hoge) bedragen in je balans staan, is het fijn om normbedragen als referentie te hebben ter controle.

Tijdens het opstellen van de site, bleek al snel dat er allerlei normbedragen zijn, die door een veelvoud van instanties worden gehanteerd, met deze site proberen we daar overzicht in te brengen!

Online rekenhulp

De rekenhulp voor het invullen van het formulier jaarlijkse verantwoording bewindvoering “Rekening en verantwoording bij bewind” voor curatele en bewindvoering is verkrijgbaar als excelblad download in de webwinkel van het ncfi.

Informatieve pagina per kostenpost
De Nieuwe Normbedragen ten behoeve van de periodieke Rekening en Verantwoording bij Beschermingsbewind voor de Rechtbank voor 2021 worden op dit moment bijgewerkt.

Binnenkort vind je hier per kostenpost een informatieve pagina met referenties naar actuele en historische normbedragen. Het is een groot project, dus het duurt even voordat alle pagina’s gereed zijn. Er zijn nu al een aantal pagina’s klaar, maar we hebben ze nog niet allemaal. Heb je zelf betere referenties gevonden met normbedragen schroom dan niet om deze in een reactie te plaatsen onder de pagina met de kostenpost waar het over gaat. Het is een hele zoektocht, en we kunnen best wel eens wat missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.